Super Racing Sunday bij Ziggo Sport: Rinus Veekay in de spotlight tijdens de Indy500

Ziggo Sport Race Café extra lang open voor dag vol spannende motorsport vanuit Monaco, Barcelona, Shanghai en Indianapolis

Rinus VeeKay tijdens de Indianapolis 500 Practice - PHOTO: Joe Skibinski
  • jpg
Rinus VeeKay tijdens de Indianapolis 500 Practice - PHOTO: Joe Skibinski

Hilversum, 23 mei 2024 - Dit weekend wordt een absoluut hoogtepunt voor auto- en motorsportliefhebbers in Nederland. Ziggo Sport brengt de legendarische Indianapolis 500, live naar de Nederlandse huiskamers. En het mooiste nieuws? Onze eigen Nederlandse raceheld, Rinus VeeKay, staat klaar om geschiedenis te schrijven. Verder op deze Super Racing Sunday ook de MotoGP van Catalonië, Formule E in Shanghai, NASCAR op de Charlotte Motor Speedway en uitgebreide voor- en nabeschouwingen van de GP van Monaco in het Ziggo Sport Race Café XXL. 

Rinus VeeKay, de pas 23-jarige coureur uit Hoofddorp, heeft al een indrukwekkende staat van dienst in de IndyCar Series. Met een overwinning op zijn naam en meerdere sterke prestaties, heeft hij bewezen dat hij een coureur is om rekening mee te houden. Dit jaar behoort VeeKay opnieuw tot de favorieten voor de overwinning in de Indy500, nadat hij al twee keer vanaf de voorste rijen mocht starten. Zijn talent en vastberadenheid maken hem een serieuze kandidaat om de tweede Nederlander ooit te worden die deze iconische race wint, na de legendarische Arie Luyendijk.  

Live vanuit Indianapolis 

Ziggo Sport biedt een uitgebreid en exclusief verslag van de Indy500. Vanaf donderdag 23 mei zal Rick Winkelman live verslag doen vanuit Indianapolis. Met unieke content voor zowel televisie als sociale media, krijgen kijkers een kijkje achter de schermen van een van de grootste eendaagse sportevenementen ter wereld. Tijdens de race zal Winkelman als razende reporter vanaf de grid live bijdragen leveren, waardoor je als kijker het gevoel hebt dat je heel dicht bij de actie bent.

Super Racing Sunday 

‘Super Racing Sunday’ bij Ziggo Sport biedt een hele dag vol topmotorsport, met als hoogtepunt de Indy500. De programmering begint 's ochtends vroeg met de Formule E-race in Shanghai en de GP van Catalonië voor Moto3, Moto2 en MotoGP. De dag wordt afgesloten met de langverwachte Indy500, live te volgen op Ziggo Sport (kanaal 14 & Select) met deskundig commentaar van René Hoogterp en Robert Doornbos, en live-bijdrages van Rick Winkelman.  

Programmaoverzicht 

Super Racing Sunday is een dag vol snelheid, spanning en spektakel op Ziggo Sport. Het volledige programmaoverzicht is als volgt: 

08:00 – 10:30 uur : Formule E Shanghai Race 

10:45 – 11:50 uur : GP Catalunya Moto3 Race 

11:50 – 13:10 uur : GP Catalunya Moto2 Race 

13:10 – 13:55 uur : GP Catalunya MotoGP | Voorbeschouwing 

13:55 – 15:30 uur : GP Catalunya MotoGP Race 

14:00 – 14:55 uur : Ziggo Sport Race Café | Voorbeschouwing (F1 Monaco) 

15:30 – 16:30 uur : Formule E Shanghai Race (herhaling) 

16:30 – 17:00 uur : Porsche Super Cup Race Monaco (herhaling) 

17:00 – 18:00 uur : Ziggo Sport Race Café | Nabeschouwing (F1 Monaco) 

18:00 – 19:00 uur : Ziggo Sport Race Café | Voorbeschouwing (Indy500) 

19:00 – 21:30 uur : Indy 500 

21:30 – 22:00 uur : Ziggo Sport Race Café | Nabeschouwing (Indy500)

24:00 - 04:30 uur : NASCAR Coca Cola 600, Charlotte Motor Speedway

Alle programma's zijn te zien op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select. Uitzondering is het Ziggo Sport Race Café De Voorbeschouwing (om 14.00). Dat is te zien op Ziggo TV (kanaal 13) en op Ziggo Sport Racing. Voor de laatste informatie en updates, volg Ziggo Sport op sociale media en bezoek onze website. 

Rinus VeeKay. PHOTO: Chris Jones
  • jpg
Rinus VeeKay. PHOTO: Chris Jones

Over Ziggo Sport

Ziggo Sport is de sportzender van Nederland. De sportzender biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder meer UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League en topvoetbal uit onder meer de Spaanse LaLiga, de Italiaanse Serie A, de Belgische Pro League, FA Cup, DFB Pokal, Coppa Italia, Copa del Rey, de UEFA Nations League en WK/EK-kwalificatie voetbal.

Daarnaast biedt Ziggo Sport het grootste raceaanbod met onder meer de Formule 1-samenvattingen en live MotoGP, NASCAR, IndyCar, IMSA, Formule E, DTM en nog veel meer. Verder bestaat het aanbod uit het beste tennis (met onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, Wimbledon en Davis Cup) en het meest uitgebreide golfaanbod van Nederland met de PGA en European Tour, inclusief de Majors, de Ryder Cup, de LPGA en LET Tour en LIV Golf. Ook atletiek (onder andere Diamond League), rugby (Six Nations), boksen (Top Rank Boxing) en TeamNL (volleybal, handbal, basketbal en rugby) kun je volgen bij Ziggo Sport.

Klanten van Ziggo kijken de beste programma's van Ziggo Sport gratis op kanaal 14. Het Ziggo Sport Totaal pakket is verkrijgbaar bij alle providers en biedt het meest complete aanbod met zes Ziggo Sport kanalen. Voor voetbalfans zonder Ziggo abonnement of Ziggo Sport Totaal pakket is er Ziggo Sport Free. Daarmee kijken ze gratis alle wedstrijden van de Nederlandse clubs in het UEFA Europees voetbal via de Ziggo GO app.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Ziggo Sport nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL